Zoeken

Een opnamesessie voorbereiden: waar moet ik op letten?

Bijgewerkt: 18 mrt 2020

Een opname gepland met een artiest, een band, een ensemble? Een goede voorbereiding is alles! We helpen jou even op weg met de onderstaande checklist.


  • Gearcheck Heb ik al het benodigde opnamemateriaal? Zijn er zaken die ik zelf niet heb en die ik kan lenen of ergens kan huren? Is al het materiaal in een degelijke, werkende en betrouwbare staat? Heb ik extra materiaal liggen voor eventuele noodgevallen? Bijvoorbeeld kabels, verschillende adapters, microfoons, statieven...

  • Andere voorzieningen Moet ik een backline voorzien? Drumstel, gitaar, bas, ... Denk ook aan kleine zaken zoals plectrums, drumstokken, drumvellen, snaren... Maak je klant blij! Verse koffie, thee, frisdrank... Eventueel een klein snackje voor de snelle honger?

  • Communicatie Is er een duidelijke planning van de opnamesessie? Is iedereen ingelicht? Heb ik de contactgegevens van mijn klant? Ben ik zelf bereikbaar per telefoon, per mail? Zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de vergoeding en het gewenste resultaat? Zijn er deadlines waarmee ik rekening moet houden? Wat is er afgesproken op vlak van catering? Heb je een duidelijk adres van de opnamelocatie? Heeft de klant behoefte aan een duidelijk plannetje?

Tenslotte: wees beleefd, ontvang je klanten met de glimlach en maak er samen een toffe maar productieve sessie van. Succes!#opnemen #band #recording #studio

20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven